Veel gestelde vragen

Hier vindt u het antwoord op veel gestelde vragen over Arganolie en het gebruik van Argan olie.

Veel gestelde vragen over Argan olie

Wat is Arganolie?

Arganolie wordt geperst uit de pitten in de vruchten van de arganboom. Het is een rijke maar zeldzame olie die ook wel het Marokaanse goud wordt genoemd omdat de arganboom vooral voorkomt in het noorden van Marokko. Berbervrouwen gebruiken argan-olie al eeuwen voor het verzorgen en ondersteunen van hun huid.

Waar komt Arganolie vandaan?

Arganolie wordt gewonnen uit de vruchten van de arganboom, deze boom groeit vooral in het noorden van Marokko en is een van de oudste bomensoort ter wereld. In de argan vrucht bevinden zich drie amandelvormige pitten waar de argan-olie handmatig uit geperst wordt door locale berbervrouwen.

Hoe wordt Arganolie gewonnen?

Arganolie wordt geperst uit de pitten die zich bevinden onder de harde schil van de argan vrucht. De schil wordt verwijderd door locale berbervrouwen en de arganpitten worden met de hand geroosterd en geperst. Na dit tijdrovende proces blijft er een bruine pasta over die, wanneer hij vermengd wordt met water, gaat scheiden van de olie. De arganolie wordt opgevangen en de pasta die overblijft wordt gegeten met brood.

Waar koop ik Arganolie?

Een bijnaam van argan-olie is Marokkaans goud omdat het een zeldzame oliesoort is die alleen gewonnen wordt in het noorden van Marokko. De olie is dus niet zo makkelijk te verkrijgen, maar wordt vooral verkocht in gezondheidswinkels. In onze Argan olie webshop bent u verzekerd van pure arganolie, die op een duurzame en eerlijke manier verkregen is.

Wat kost arganolie?

Arganolie is een zeldzame oliesoort en daardoor niet goedkoop. Argan olie wordt door steeds meer mensen ontdekt om zijn verzorgende en voedende eigenschappen en dan maakt hem prijzig. Behalve de pure olie wordt arganolie ook verwerkt in dagcrèmes en andere lotions.

Waarom is arganolie zo zeldzaam?

Ten eerste is arganolie zeldzaam door het tijdrovende proces om de olie uit de vruchten te winnen, alles wordt met de hand geplukt, geroosterd en geperst door lokale berbervrouwen. Maar daarnaast zijn er in het verleden veel arganbomen gekapt waardoor er minder arganolie gewonnen kan worden door de lokale bevolking. UNESCO heeft daarom de arganboom in 1998 toegevoegd aan de wereld erfgoedlijst en zorgt samen met de Marokkaanse overheid voor de bescherming van deze bijzondere boomsoort.

Waarom is arganolie zo kostbaar?

Arganolie is een kostbare oliesoort omdat de arganboom, waar de arganvruchten aan groeien, alleen voorkomt in het noorden van Marokko. Daarbij zorgt het tijdrovende verwerkingsproces ervoor dat arganolie prijzig is. Het wordt alsmaar populairder omdat steeds meer mensen de speciale eigenschappen van arganolie ontdekken.

Waar is arganolie goed voor?

De voornaamste eigenschappen van arganolie zijn hydrateren en herstellen. Argan olie ondersteund het herstellend vermogen van de huid en maakt haar weer glanzend. Maar de olie is ook heerlijk voor het verzorgen van nagels, lippen en vermoeide voeten. In de winter beschermt arganolie tegen droge huid en in de zomer houdt hij de huid soepel en beschermt tegen de zon.

Hoe gebruik je de pure arganolie?

Arganolie heeft een zeer stabiele samenstelling en ondersteund het herstellend vermogen van de huid waardoor hij zeer geschikt is voor alle huidtypen. Maak van pure arganolie een verzorgend haarmasker, of verwen je voeten door de pure olie in te masseren. Smeer de droge huid in met pure arganolie en de huid voelt weer gezond. Of doe een paar druppels in een warm bad en geniet van de aromatische geur.

Hoe gebruik ik arganolie in mijn haar?

Masseer een royale hoeveelheid pure arganolie in het haar en laat het ongeveer 30 minuten intrekken. Was daarna je haar met shampoo en je haar zal weer glanzen en levendig aanvoelen. Het beste resultaat bereik je door de pure olie in combinatie met shampoo op arganolie basis te gebruiken, deze is geschikt voor dagelijks gebruik en helpt je haar in balans te komen.

Hoe gebruik ik arganolie in mijn haar?

Arganolie komt wat geur betreft een beetje overeen met olijfolie, maar dan zachter en subtieler. Deze geur is te herkennen in de pure arganolie maar wanneer de olie wordt verwerkt in bijvoorbeeld dagcreme of shampoo is deze typische geur vrijwel verdwenen.

Arganolie is een koudgeperste olie, waarom is dat beter?

Bij het koudpersen van olie worden de te persen pitten of zaden niet verwarmd waardoor er geen voedingstoffen verloren gaan. De consequentie is dat er minder olie uit te persen waardoor het een duurder proces is. Arganolie wordt altijd koudgeperst en bevat dus een optimale kwaliteit.

Niet gevonden wat u zocht?

Staat uw vraag en/of antwoord niet op deze pagina? Neem dan graag contact met ons op via het contactformulier