Aleppo zeep in een winkel

De meest eerlijke zeep: Aleppo zeep. Pure Aleppo zeep is een zuivere, plantaardige zeep met als basisingrediënten laurierbesolie en olijfolie. Naast deze twee ingrediënten bestaat de zeep ook uit water, soda en zeezout. Een puur natuurlijk product dus, dat volledig afbreekbaar is. Hierdoor zorgt Aleppo zeep niet alleen voor je huid en je haar, maar ook voor het milieu. Bij Supernaturals.nl vind je alleen de enige échte Aleppo zeep.

Waar komt Aleppo zeep vandaan?

Aleppo zeep wordt gemaakt volgens een meer dan 4000 jaar oud recept. Aleppo zeep werd namelijk uitgevonden door de Mesopotamiërs in het oosten van de Bosphorus. De officiële Aleppozeep van Najel is afkomstig uit Syrië en bevat een hoge concentratie plantaardige laurierolie en olijfolie. Rond de twaalfde eeuw werd Aleppo zeep door kruisvaarders meegenomen naar Marseille. Daar werd de zeep verder vervaardigd en ontwikkeld tot de Marseille zeep. De Mesopotamiërs hielden zich echter aan het oude recept en aan het ambachtelijk en natuurlijk fabriceren van de zeep. 

Hoe wordt Aleppo zeep gemaakt?

Nadat er olie geëxtraheerd is uit de laurierbessen en olijven, worden er ieder jaar rond de maanden oktober en november de oliën in een traditionele verzepingsbak gegoten. Daarna wordt er water en sodaloog toegevoegd waardoor de olie langzaamaan gaat verzepen. Wanneer dit voldoende gebeurd is en het geheel is afgekoeld, worden de aleppo zepen handmatig versneden. Hierna volgt het rijpingsproces. Dit proces duurt maar liefst negen maanden. De aleppo zeepblokken worden in deze negen maanden in de volle zon gelegd, wat de Aleppozeep ook zijn speciale uiterlijk geeft: lichtgroen aan de harde buitenkant en donkerder groen aan de zachtere binnenkant.

aleppo zeep producten

Waar is Aleppo zeep goed voor?

Aleppo heeft zeer goede eigenschappen voor zowel je huid als je haar. Het heeft een antibacteriële, zuiverende, hydraterende en beschermende werking, mede door de Laurierbesolie waar tal van goede eigenschappen aan worden toegeschreven. Het vormt dus een weldaad voor je (hoofd)huid. Olijfolie zorgt voor een zijdezachte en gevoede huid. Aleppo zeep is dus zelfs zeer geschikt voor de meest gevoelige en onrustige huid. De zeep kan door de zachte werking ook dagelijks gebruikt worden. Het laat zelfs een beschermend laagje achter waardoor de huid tegen invloeden van buitenaf beschermd wordt. Aleppozeep is hiermee de ideale zeep als je op zoek bent naar iets dat je huid weer in balans brengt. De zeep is zo natuurlijk, mild en hydraterend dat Aleppo zeep zelfs voor baby’s en kinderen gebruikt kan worden. Enneh, dat je er ook je tanden mee kan poetsen en je kleding mee kunt wassen: daar komen we later nog even op terug!

Aleppo zeep huid

Aleppo zeep voor je huid

Zoals hierboven al genoemd heeft Aleppo zeep een hydraterende werking. Het droogt de huid dus niet uit, zoals andere zepen wel vaak doen, terwijl het de huid optimaal verfrist door de anti-bacteriële werking. Het zuivert de huid en maakt het soepel en zacht. Vaak wordt Aleppo zeep gebruikt wanneer iemand een probleemhuid heeft, aangezien deze natuurlijke zeep zoveel goede eigenschappen bezit en volgens gebruikers de huid verlicht en herstelt. Aleppozeep blijft drijven in het water. Dit komt door de rijkheid aan plantaardige oliën. Dat de zeep weinig schuim geeft, is het bewijs dat de zeep bijzonder zacht is en puur natuurlijk.

Aleppo zeep shampoo

Aleppo zeep voor je haar

Het klinkt misschien raar, maar met een blok Aleppozeep kun je ook moeiteloos je haren wassen. Het is even wennen, want het is natuurlijk heel anders dan de shampoo met kunstmatige toevoegingen, parabenen en kleurstoffen die je normaal gebruikt. Deze maken je haar na verloop van tijd juist droog en dof. Aleppo zeep daarentegen is 100% natuurlijk en zal je haar dus ook geen schade toebrengen. Wanneer je Aleppo zeep voor het eerst gebruikt om je haren te wassen, na lang gebruik van chemische shampoos, zal je haar eerst wat stroef aanvoelen. Dit is alleen omdat je haar moet wennen aan alle pure zuiverheid van Alep zeep. Laat je haar een tijdje wennen en je merkt vanzelf het verschil. Het is zacht voor je hoofdhuid en vermindert daarmee haarverlies. Alleen mooi, zuiver en zacht haar!

Aleppo zeep als tandpasta

We hebben het al even genoemd: Aleppo zeep voor je tanden! De smaak zal even wennen zijn en het ook het idee dat je zeep gebruikt als tandpasta is even raar. Maar wanneer je het resultaat ziet, dan verdwijnt alle onzekerheid. Je tanden voelen schoner aan en zien er witter uit. Aleppozeep is een puur natuurlijk product en is dus ook voor je lijf onschadelijk. Je tanden worden op een natuurlijke manier gereinigd. Mensen die deze zeep gebruiken als tandpasta zeggen dat het de conditie van hun tandvlees heeft helpen te verbeteren.

Werking Aleppo zeep

Vanwege de reinigende werking en de natuurlijke eigenschappen, is Aleppo zeep ook geschikt voor bijvoorbeeld het wassen van je (linnen) kleding, tapijten en meubelen en het reinigen van je houten vloer. Maar ook als scheerzeep, badzeep of als toevoeging aan je hand- of voetenbad is Aleppozeep een waardevol product.

Aleppo zeep is misschien een heel andere zeep dan je eigenlijk gewend bent. Vele zepen die je kunt kopen, zijn niet zo natuurlijk dan ze misschien op het eerste oog lijken. De Aleppo zeep producten van Najel zijn heel puur en fijn om te gebruiken, maar het kan zijn dat je er even aan moet wennen. De zeep heeft een andere geur en voelt anders aan dan de meeste zepen. Het kan zijn dat je huid en je haar in het begin wat moeite hebben met de natuurlijke verrijking van de Aleppozeep. Dat komt dan door de gewenning aan chemische verzorgingsproducten. Maar, na een paar dagen zul je het verschil wel degelijk merken en wil je niet anders! Je voelt wat Aleppo voor je huid en je haar doet.

Aleppo zeep van Najel

De Aleppo zeep die je via Supernaturals kunt bestellen, is afkomstig van Najel. Najel is een producent van Aleppo zepen in vele maten en geuren. Ook andere producten, zoals bijvoorbeeld Shea Butter, Amandelolie en Cactusvijgolie wordt door Najel vervaardigd. De laurierbesolie en olijfolie die door Najel gebruikt wordt in de Aleppo producten, worden door Ecocert gecontroleerd. Najel hecht veel waarde aan een hoge kwaliteit van hun producten en transparantie voor wat betreft de productie. Alle Aleppo zepen die Supernaturals in de webshop verkoopt, zijn vrij van dierlijke ingrediënten en bevatten geen kunstmatige geur- en kleurstoffen of conserveringsmiddelen. Uiteraard zijn de producten ook niet getest op dieren. Een eerlijkere zeep kun je niet krijgen!