Emoe olie / Emu olie
Emoe olie, ook wel Emu olie of Emu oil genaamd, wordt reeds eeuwenlang gebruikt door Aboriginals in Australië.
Vanwege het uiterst hete klimaat in de binnenlanden van Australië, kwamen de oude volkeren tot de ontdekking dat het vet van de emoe vogel een ondersteunende werking heeft heeft op de natuurlijke weerstand van de huid.
Eigenschappen Emoe olie / Emu olie
Emu olie is een puur natuurlijke olie en is rijk aan essentiële vetzuren zoals omega-3 en omega-6. Daarnaast bestaat de Emoe olie ongeveer 40% uit oliezuur en circa 70% uit onverzadigde vetzuren, waarvan plusminus 20% uit de Emu olie weer bestaat uit deze onmisbare omega 3- en 6 vetzuren. Ook vitamines A en E, belangrijke antioxidanten, zijn te vinden in de Emoe olie.
Doordat de verzachtende werking van Emoe olie direct op de juiste plaats van de huid terecht komt, is de ondersteuning zodoende uiterst effectief.
Emoe olie / Emu olie voordelen
De Emu olie producten bieden naast alle kenmerken en eigenschappen, die al zijn genoemd, tevens tal van andere voordelen:
- Emoe olie is reukloos;
- Regelmatig bevordert de natuurlijke werking van de huid;
- De huid wordt minder droog, bij frequente toepassing van Emu olie
- Emu olie is niet- toxisch, dat wil zeggen, niet giftig voor de huid
- Emoe olie is tevens niet comedogeen, dat wil zeggen dat er geen verstopping van talg op zal treden in de huid
- Daarnaast is Emu olie hypoallergeen
Toepassing Emoe olie / Emu olie
In ons assortiment vindt u zowel AEA gecertificeerde (American Emu Association) pure Emu olie als cosmetische producten, waarin Emu olie is verwerkt. De Emoe olie die als basis dient voor cosmetische doeleinden is veelal terug te vinden, gezuiverd en verfijnd, in Emu olie capsules en Emu olie crèmes en balsems.
Bezig met laden...