Populaire ingredienten

Onder de natuurlijke verzorging van onze online shop vind je producten met eerlijke, gezonde ingrediënten. Onze producten zijn van hoge kwaliteit en bevatten weinig of geen overbodige stoffen zoals parabenen en schuimmiddelen. Natuurlijke verzorging blijft bij de basis: jouw huid, haar of lichaam verzorgen zonder toevoeging van chemische stoffen. Je huid en haar zijn er blij mee, want natuurproducten zitten vol vitaminen en hydraterende bestanddelen. Als je (over) gevoelig bent voor bestanddelen zoals conserveringsmiddelen of parfum, kan je in ons natuurlijke verzorgings assortiment makkelijk een geschikt product vinden. Bekende ingrediënten in onze natuurlijke verzorging zijn shea boter, arganolie en castorolie.

 

ONZE NATUURLIJKE VERZORGINGSMERKEN

Op MySupernaturals vind je vele bekende natuurlijke verzorgingsmerken, je favoriet staat er zeker tussen. We bieden natuurlijke gezichtsverzorging, haarverzorging en lichaamsverzorging. Zo hebben wij onder meer de natuurlijke verzorgingsproducten van merken als Sunny Isle, Najel, Bionoble en Shea Moisture in huis. Natuurlijke verzorgingsmerken hebben geen ellenlange lijstjes met ‘ingewikkelde’ bestanddelen op de verpakking. Bovendien staan de ingrediënten vernoemd bij ieder product; zo weet je altijd wat je voor je huid en haar gebruikt. Ontdek bij Supernaturals wat natuurlijke cosmetica voor jou kan betekenen!

 

Top 10 van Populaire ingredienten:

 

ACAI

Acai is waarschijnlijk wel een van de populairste uit de lijst met superfoods. Je hebt dan ook vast wel eens een paarse smoothie bowl langs zien komen op instagram of facebook. Toch heeft deze bes meer in petto dan alleen een goed uiterlijk. Wat is açaí eigenlijk? Gevonden op açaí-palm bomen in Zuid-Amerikaanse regenwouden, lijken açaí-bessen veel op druiven. De acai bes bestaat voor ongeveer 80% uit pit, maar het vruchtvlees en de schil bevatten meer dan voldoende vitamines en andere voedingsstoffen. Bovendien zijn ze heerlijk laag in calorieën.
> Bekijk Acai

Acerola poeder kopen

ACEROLA

Acerola-kers is een plant die gevonden wordt in de tropische gebieden van het westelijk halfrond. Deze struikachtige plant produceert kersachtige bessen, maar het is geen echte kers. De acerola bessen zijn aangenaam qua smaak en staan vooral bekend als extreem rijk aan vitamine C. Daarom wordt het vaak gebruikt om de weerstand te ondersteunen en als antioxidant-voedingsstof. Je kunt het in tabletten verkrijgen maar ook als poeder: handig voor in je smoothie of schaaltje yoghurt!
> Bekijk Acerola

African Black Soap kopen

AFRICAN BLACK SOAP

African Black Soap (dudu osun) is een handgemaakte zeep die zijn oorsprong in Afrika vindt. Het wordt al eeuwen volgens traditioneel recept gemaakt met onder andere shea butter, bananenbladeren en cacaoboon schillen. De zeep bevat bovendien ook asresten die een reinigende werking hebben. De zeep ruikt echt naar zeep van vroeger en reinigt de huid op milde wijze. Veel mensen met een onrustige huid hebben baat bij regelmatig gebruik van African Black Soap.
> Bekijk African Black Soap

Arganolie noten

ARGANOLIE

Arganolie is een hele fijne rijke olie die al heel lang wordt gezien als het vloeibare goud voor haar en huid. De olie komt uit Marokko en is afkomstig van de vrucht van de argan boom. Daar wordt de olie al eeuwenlang gebruikt door Berbervrouwen. Het bevat namelijk een hoog percentage antioxidanten die huid en haar beschermt en hydrateert. Gebruik het als haarmasker, voor wat extra glans in je haar of als serum na je dagcrème.
> Bekijk Arganolie

 

Guarana

JOJOBAOLIE

De gouden standaard onder de oliën is toch wel de jojobaolie. Wie kent het niet? Te gebruiken voor ieder huidtype en een alleskunner. Het verstopt de huid niet en is daarom erg geliefd als huidolie, ook voor de vettere huid. Maar ook om andere oliën mee te mengen zoals castorolie voor de OCM methode of als haarmasker is hij ideaal. Of wat dacht je als olie voor handen en nagels? Gebruik hem in plaats van een handcrème (direct na het wassen en drogen) en je handen waren nog nooit zo zacht!
> Bekijk Jojoba

Kokosnootolie

KOKOSOLIE & MCT-OLIE

De populariteit van kokosolie heeft de afgelopen jaren een vlucht genomen. Niet alleen in de keuken ook in de badkamer. En het leuke is: het is één en dezelfde olie. Veel sporters en bewuste eters gebruiken kokosolie puur of om mee te koken vanwege de goede vetten en omdat het goed in tact blijft bij verhitting. Maar ook voor haar en huid heeft het vele toepassingen. Gebruik het bijvoorbeeld als masker, als lippenbalsem of als scheergel. De toepassingen zijn eindeloos!
> Bekijk kokosnootolie

Honing

MGO MANUKA HONING

Manuka Honing is een bijzondere honing die wordt gemaakt door bijen die enkel hun nectar halen uit de Manuka bloem. Afgelegen gebieden worden hiervoor afgezet om de meest zuivere honing te maken. De mate waarin de bioactieve stof aanwezig is die de honing zo bijzonder maakt wordt gemeten aan de hand van het MGO gehalte. Een keurmerk dat van groot belang is als je een keuze maakt. Wij hebben honing die 100 milligram tot aan 550 miligram methylglyoxal per kilo bevat.
> Bekijk Manuka Honing

Black Seeds

NIGELLA SATIVA OF BLACK SEED OLIE

Nigella Sativa, ​​ook wel bekend als zwarte komijn, black seed of black cumin. Ze komen van de Nigella Sativa: een kleine plant met lichtpaarse, blauwe of witte bloemen die vooral groeit in Oost-Europa, West-Azië en het Midden-Oosten. Mensen gebruiken de kleine zwarte zaadjes al duizenden jaren als natuurlijke remedie. De zaden kunnen ook curries, augurken en brood op smaak brengen op een vergelijkbare manier als komijn of oregano. De olie uit de zaden wordt zowel cosmetisch als culinair gebruikt, maar is in Nederland vooral populair als voedingssupplement.
> Bekijk Nigella Sativa

Olijven

ALEPPO ZEEP

Veel liefhebbers van natuurlijke verzorging zweren bij Aleppo zeep. Het is namelijk ontzettend veelzijdig, goed voor de natuur én zacht voor huid en haar. De sulfaatvrije, plantaardige zeep is vrij van synthetische ingrediënten en echt nog die ouderwetse zeepgeur. Het wordt dan ook op een traditionele manier gemaakt. Zoals de naam al aangeeft komt de naam uit Syrië en nog steeds worden veel van de vaste zepen daar gemaakt. In de fabrieken wordt het mengsel over vloeren verspreid en met handen en voeten wordt de zeep gesneden en bestempeld. Gebruik Aleppo zeep om de huid te reinigen, je haar mee te wassen of je kleding mee te wassen. Ideaal voor op vakantie dus!
> Bekijk Aleppo zeep

Shea butter noten

SHEA BUTTER

Eén van onze meest geliefde ingrediënten is het Afrikaanse shea butter. Je kan shea butter kopen voor zowel je huid als je haar, om ze een oppepper te geven. Het werkt diep voedend voor je huid en verstevigt je huid. Shea butter stimuleert daarnaast de productie van collageen, waardoor je huid er langer jong uit blijft zien. Het is ideaal als lichaamsverzorging of als DIY scrub. Je kan shea butter los kopen, of ervan genieten als ingrediënt in veel van onze huid, – en haarverzorgingsproducten. Denk bijvoorbeeld aan de producten van Shea Moisture waarbij Shea butter het vaste bestanddeel is.
> Bekijk Shea Butter