1142 klantbeoordelingen
9.3/10

keltisch zeezout grof - 400 gram

Merk: Mattisson

keltisch zeezout grof - 400 gram

€ 3,49
Leverbaar. Bezorgd binnen 2 tot 3 werkdagen

Keltisch Zeezout is afkomstig uit de Guérande, een streek in Bretagne. Het wordt nog op exact dezelfde wijze gewonnen zoals de Kelten dat twee duizend jaar geleden deden.


Keltkisch Zeezout is ongewassen en ongeraffineerd zodat de unieke samenstelling zoveel mogelijk behouden blijft. Het zeewater wordt via een kanalensysteem binnengeleid naar de zoutwatermoerassen. Vanuit deze moerassen wordt het zoute water van het ene naar het andere ondiepe bassin geleid. Dit proces duurt ongeveer 2 weken. De bodem van de zoutmoerassen van Guérande bevatten speciale klei soorten. Het klei gaat een interactie aan met het zeewater waardoor het water iets zuurder wordt en een lager natriumchloride (NaCl) gehalte krijgt. In het laatste bassin wordt het zout aan de zon gedroogd en handmatig opgeschept. Het opscheppen gaat gefaseerd en levert verschillende producten op.

+ -
 • Achteraf betalen mogelijk
 • Binnen 30 dagen retouneren
 • Klanten beoordelen ons met een 9,3 !

Beschrijving

Details

Land van herkomst: Frankrijk

Celtic Sea Salt Coarse
De onderste laag is het meest in contact geweest met het klei en heeft daardoor een lager NaCl-gehalte en een zachtere smaak dan alle andere zeezouten. Dankzij het lagere NaCl-gehalte is er meer ruimte voor andere mineralen en sporenelementen, wat de grijzige kleur en de grove structuur van het zout verklaart. Mattisson Celtic Sea Salt Coarse is uitermate geschikt om tijdens de bereiding van voedingsmiddelen te gebruiken. Commercieel zeezout daarintegen wordt gewonnen door een bassin vol te laten lopen met zeewater. Onder invloed van de zon verdampt het zeewater en het zout blijft over. Dit zout wordt vervolgens gewassen, geraffineerd en gedroogd, waardoor er waardevolle mineralen verloren gaan.

Ingredienten:
Guérande Keltisch zeezout

Voedingswaarde per 100 g:
Chloride 56 g, Natrium 35 g, Sulfaat 1,6 g, IJzer 0,8 g, Zink 0,6 g, Magnesium 0,5 g, Calcium 0,3 g en Potassium 0,2 g.

Droog bewaren.

Details

Specificaties

Artikelnummer 886883
Merk Mattisson
Inhoud 400 gr
Wat zeggen onze klanten?
9.3 / 10
1142 reviews

 • marianne Swart

  02-02-2018

  Alles prima!

 • j de bruijn

  30-01-2018

  doet ons goed ..geeft energie !!! vermoeidheid verdwijnt !!!

 • Hoeveman

  30-01-2018

  Bestelde product snel in huis.

Wacht a.u.b...

{{var product.name}}